محل قرارگيري سايت مصاحبه و گفتگو در ساخت تجهیزات نظامی نیازی به هیچ کشورخارجی نداریم
در ساخت تجهیزات نظامی نیازی به هیچ کشورخارجی نداریم مشاهده در قالب پی دی اف چاپ فرستادن به ایمیل
نوشته شده توسط كاربر یک   
يكشنبه ، 20 دی 1388 ، 17:37

تیمسار میر یونس معصوم زاده در سال 1328 در یک خانواده مذهبی در اصفهان متولد شد. تحصیلات خود را تا دبیرستان در اصفهان به پایان رساند. به دلیل علاقه ای که به مسائل دفاع از کشور به  خصوص به تجهیزات نظامی اعم از توپ، تانک، هواپیما، کشتی، زیردریایی داشت،اما ارتش را انتخاب کرد. در سال 1350 از دانشکده افسری فارغ التحصیل و در واحدهای توپخانه مشغول خدمت شد.  و همزمان تحصیلات دانشگاهی ادامه داد و توانست مدرک مهندسی مکانیک را از دانشگاه تهران اخذ کند.

وی می گوید: خدمتم ادامه داشت تا این که انقلاب مردم ایران به پیروزی رسید. آن زمان امیرشهید سپهبد صیاد شیرازی با درجه سرگردی خدمت می کرد، بنده هم ستوان یکم بودم. با هجوم ارتش عراق به کشور ما با یک یگان موشکی در منطقه خوزستان، مشغول دفاع از کشور شدم. افتخار دارم درمدتی که در خوزستان حضور داشتم، هم رزم مقام معظم رهبری بودم . در منطقه خوزستان به دلیل علایق مشترک بنده و مهندس چمران در ساخت تجهیزات جنگی همکاری نزدیکی داشتیم. درسال 1360 من دیدم که دشمن با انبوه تانک به واحدهای ما حمله می کند به این فکر افتادم که سلاحی بسازم تا با انبوه تانک و نفر بر مقابله کند. در این راستا  یک دستگاه تانک آسیب دیده دشمن در عملیات طریق القدس را به غنیمت گرفتم. این تانک را در همان منطقه عملیاتی که واحد من بود، "د مونتاژ " و یک سیستم 60 لوله ای کاتیوشا  را به آن نصب کردم .
این تانک درحال حرکت به صورت انبوه و رگبار موشک تیراندازی می کرد و تانک های دشمن را مورد هدف قرار دهد. در چندین عملیات این تانک توانست ضربات سنگینی را به واحدهای زره ای دشمن وارد کند. مهم ترین مأموریتی که این تانک انجام داد، این است که درعملیات بیت المقدس به هنگامی که خرمشهر توسط نیروهای اسلام در حال بازپس گیری بود، یک یگان زره ای دشمن در ایستگاه حسینیه که بین اهواز و خرمشهر بود، تلاش می کرد تا خودش را به جاده آسفالته برساند و از آن جا به رودخانه کارون نفوذ کرده و واحدهایی که می رفتند خرمشهر را آزاد کند، محاصره نمایند و اگر این کار را انجام می شد، خسارات و تلفات فوق العاده ای به واحدهای ما وارد کند. بنده شخصا با این توپ 60 لوله به انبوه تانک هجوم آوردم و تعداد زیادی تانک، نفربر و خودروهایی که نفرات سوار بودند، توانستم مورد اصابت قرار دهم و دشمن را در آنجا مجبور به عقب نشینی کنم و این یکی از عوامل موفقیت و پیروزی رزمندگان در فتح خرمشهر است که متأسفانه جایی بیان نشد. البته در همان سال 61 روزنامه اطلاعات، کیهان، جمهوری اسلامی راجع به این تانک و توپ 60 لوله ای مقالاتی را نوشته بودند که موجب افزایش روحیه رزمندگان بود که درداخل جبهه همچنین سلاحی ساخته شد که می تواند با یگان های تانک دشمن مقابله کند و عملیات انجام دهد.
با توجه به نحوه فعالیت تولید انبوه تانک ذوالفقار در معاونت تحقیقات و جهاد خودکفایی نیروی زمینی ارتش
در دستور کار قرار گرفت. از ویژگی های تانک، ارتفاع بسیار کوتاه آ« است که د رنوع خودش از کوتاه ترین تانک ها است. این تانک دارای مانور بسیار مطلوبی است و می تواند در زمین ذوعارضه، داری بریدگی ها و غیره به خوبی و با سرعت مناسب عبور کند. این تانک دارای تجهیزاتی است که اثر اصابت ها را کم می کند. از ویژگی های این تانک تعمیران آسان آن است به گونه ای که اگر آسیبی به سیستم های حرکتی به ویژه شنی و چرخ های جاده ای آن برسد، در همان صحنه جنگ تعویض این سیستم ها به راحتی انجام می شود و تانک قادر است به مأموریتش ادامه دهد. به دلیلی سرمایه گذاری زیادی که باید در طرح تانک سازی صورت گیرد کشورهای سازنده تانک تنها به تأمین نیاز خود بسنده نمی کنند. واحدهای سپاه و ارتش ایران در حال حاضر به تانک نیاز دارند و از طرف دیگر از آنجا که جمهوری اسلامی ایران ام القرای جهان اسلام است، بنابراین باید بتواند نیازمندی های کشورهای اسلامی را که متکی به کشورمان هستند تأمین کند و در آینده صادرات تانک هم خواهیم داشت. در حال حاضر پس از آمریکا، انگلیس، آلمان، فرانسه و روسیه در ردیف تولیدکنندگان تانک قرار گرفته است گفت: بقیه کشورهایی که درحال ساخت تانک هستند عمدتا تحت لیسانس پنج کشور یاد شده قرار دارند و ایران تنها کشور خاورمیانه است که بدون خرید تکنولوژی ساخت تانک نسبت به ساخت آن اقدام کرده است.  قیمت این تانک یک دوم قیمت تانک های متداول جهان است. جینزدیفنس در آخرین شماره خود ادعای این که تانک ذوالفقار ایران مشابه تانک های سری تی -77 است را پس گرفته است.
با ادامه جنگ وسائل و تجهیزات جنگ به مرور فرسوده می شدند. برای بازسازی آنها احتیاج به قطعات یدکی و اقلام یدکی بود. با توجه به این که دشمن به خصوص آمریکا واگذاری هرگونه قطعات را به کشور در طول جنگ تحریم کرده بود، مقام معظم رهبری به عنوان ریاست شورای عالی دفاع در سال 1362 دستور ایجاد جهادهای خودکفایی دادند. درسال های 63 و 64 دشمن با موشک شهرهای مرزی دزفول، اهواز، اندیمشک، مسجد سلیمان مورد اصابت قرار می داد و تلفات زیادی را به غیر نظامیان و خانواده های مردم وارد می کرد. در سال 1364 با توجه به این که تخصص بنده در زمینه موشک است، موشکی را طراحی کردم  که می توانست با برد 50 کیلومتر جواب موشک پراکنی های دشمن را بدهد. به همراه شهید صیاد شیرازی که آن موقع فرمانده نیروی زمینی بودند طرح را خدمت رهبری بردیم  و ایشان فرمودند این موشک باید سریعا ساخته شود و جواب تجاوز موشک صدام داده شود. با همکاری صنایع دفاع و مهمات سازی این موشک را کامل و آماده کردیم و سکوی پرتاپش را در کارخانجات مسجد سلیمان که مربوط به نیروی زمینی است، ساختیم و وارد منطقه کردیم. از مطالب مهمی که لازم است عرض کنم واقعا علی رغم این که حضرت آیت الله خامنه ای از اول نظامی نبودند اما یک مشی نظامی داشتند. بنده سرگرد بودم. در یکی ازرزوها به سنگر بنده آمدند. خیلی ناراحت بودم چون دشمن به شدت همه جا را می کوبید و تلفات زیادی را وارد کرده بود.از حضرت آقا پرسیدم با این دشمنی که قدرتمند است باید چه کرد؟ آقا فرمودند که بایستی با قدرت از کشور بیرون برود.  فرمایش ایشان درنهایت به نتیجه رسید.
تنها جنگی که در کشور واقع شده وحتی یک وجب از خاک ما دست دشمن داده نشده همین هشت سال دفاع مقدس است .در سال 1366 به دستور مقام معظم رهبری به عنوان مسئول جهاد خودکفایی ارتش معرفی شدم و11 سال در آن جا خدمت کردم. نسبت به طراحی و ساخت تانک تحت عنوان تانک ذوالفقار ایران موفقیت بدست آوردم و این تانک تولید شد و درسایت یاهو به عنوان تانک اصلی میدان نبرد و به نام کشور ما ثبت شد.
هنگامی که در جهاد خودکفایی مشغول بودم، مقام اول جشنواره بین المللی خوارزمی را به دست آوردم و یک مجتمع صنعتی دفاعی را برای ساخت تجهیزات دفاعی در ارتش احداث کردم. یک مطلب خیلی مهم است که باید عرض کنم. دراوایل جنگ واحدهای جنگی، رزمی احتیاج شدیدی به سیم تلفن و سیم خاردار داشتند وکشورهای سازنده به ما نمی فروختند و ما مجبور بودیم با کیفیت کمتر بسازیم. درحال حاضر با فرماندهی و رهبری مقام معظم رهبری، تشکیلات دفاعی ما طوری شده که می تواند پیشرفته ترین تجهیزات را بسازد. ساخت ماهواره و پرتاپ آن به جو و تولید موشک با بردهای مختلف، موشک های زمین به هوا جهت دفاع از آسمان کشور، تجهیزات دریایی مانند ناو، زیردریایی را برای دفاع از کشور از نمونه های اقتدار ایرانی است. نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران دارای قدرت شکست ناپذیر در مقابل هر نوع تجاوز هستند. در ساخت تجهیزات هیچ گونه نیازی به هیچ کشورخارجی ندارد و امید کشورهای مسلمان هستیم.

آخرین بروز رسانی مطلب در سه شنبه ، 24 فروردين 1389 ، 15:24